torstaina, tammikuuta 15

Mukavia Ajatuksia

Kun Ipanus on peitelty ja tuu-tuu laulut laulettu (Mies laulaa nukkumattilaulun, mä tuutuutupakkarullan), on pussailtu ja halittu ja pitäisi pistää silmät kiinni, niin tulee se hetki kun Ipana ei halua alkaa nukkumaan. Ei väsytä kuulemma. On vessahätä. Pissattaa. Kakattaa. Janottaa. EI VÄSYTÄ. Tulee tenkkapoo, että mitäs konstia nyt käyttäis?

Silloin vedetään hihasta Mukavat Ajatukset. Sanotaan että alappa nyt nukkumaan, pistä silmät kiinni ja ajattele Mukavia Ajatuksia. Malliksi heitetään muuan juttu, niinkuin saunominen, urheilu, maisa-hiiri, prinsessa Anneliese tai seikkailu.

Joskus Ipana tarttuu johonkin em. ajatuksista, joskus ei. Eräänä iltana ei tarttunut, vaikka ehdotin kaikki ajateltavissa olevat mukavuudet. Tyrkytin hiihämistä, siskon naurattamista, uutta talvipukua, prinsessan kruunua, iskän kanssa leikkimistä, torttujen leipomista ja nukkevauvojen hoitamista. Ipanus sanoi Ei. Ei, ei, ei, ei, ei. Yritin kylpemistä, pizzaa, pappaa, Lellu-koiraa, Eikan kanssa leikkimistä, luistelua ja puuhommia. Ei kelvannut. Melkein luovutin, mutta viimeisenä oljenkortena tarjosin sitä hyvää salaattikastiketta mitä tänään söit.

Osui ja upposi! Ipana pisti silmät kiinni ja alkoi ajatella valkosipulisalaattikastiketta hymy huulillaan.

Ei kommentteja: