torstaina, maaliskuuta 26

Ipanuksen iltahommia

Kakrulla on nykyisin illalla ennen nukkumaanmenoa tapana suunnitella tulevan päivän ohjelmaa. Mitä voijjaan tehä kysyy hän. Kerron, että menette siskon kanssa hoitoon. Mitä sitte voijaan tehä? No mitä haluaisit tehä? Muovailla toissa iltana ja askaijjella eilen.

Eilen illalla Taiteilija sitten söi, katsoi pikkukakkosen, kääri hihat ja alkoi Muovailemaan. Hän muovaili pikkupötkylöitä ja leikkeli ne palasiksi, joista pyöritteli pikkupalloja ja pikkupolkkanoita. Pallurat hän liiskasi lätyiksi. Enempää en nähnyt, sillä sitten hän ajoi yleisön pois ateljeesta ja sanoi että anna minun muovailee hinan lauhassa.

Tänään käytiin ensin askaijtelukaupassa ja ostettiin tarvikkeita. Sitten tultiin kotiin, syötiin, katsottiin pikkukakkonen ja alettiin askaijtelleen. Ipanus levitti liimaa, asetteli silmiä, piirsi neniä ja varpaita, väritti tipuja ja asetteli pyrstöjä. Lopuksi hän kaatoi kaksi pussillista lailuohon sieniä tarkasti rakentamalleen kasvualustalle (= paksulle ja hyvin kastellulle vessapaperipatjalle). Avot! Tulkoon pääsiäinen!

Ei kommentteja: