torstaina, helmikuuta 25

Putkihommissa

Luticalle laitettiin ne paljonpuhutut Putket eilissäpäivänä. Eipä ollut hankala keikka lainkaan! Näin se meni:

8.10 Luticca lopetteli aamiaisen. Seuraavan kerran hänelle annetaan ravinteita vasta opraation jälkeen noin seitsemän tunnin päästä. Vähän jänskättää, että miten Hyväruokainen Pallopäinen Tyttöni selviytyy noin pitkästä nälkäkaudesta.

8.11 - 12.38 Tässä välissä Luticca leikkii ja käy suihkussa ja pukeutuu ja nukkuu päikkärit ja herää ja pukee ulkokamppeet päälle ja köröttelee sairaalaan.

12.39 Ilmottaudutaan 20 minsaa etuajassa sairaalassa. Odotellaan ja leikitään ja piirretään ja katsellaan lehtiä.

13.05 Nukutuslääkäri käyt sanomassa päivää ja kertoo miten nukutuksen kanssa edetään. Suunnitelma on sellainen, että Ananas istuu sylissäni leikkaussalissa, selkä Nukutuslääkäriin päin, ja tohtori laittaa takavasemmalta maskin tytön kasvoille. Likka nukahtaa ja mä lähden pois leikkaamosta. Kuulen myös että koska nukutus tehdään vain kaasuilla, ne poistuvat elimistöstä suunnilleen saman tien kun kaasuttelu lopetetaan, eikä niistä tod näk tule mitään jälkioireita. Lutikaattori saa syödä heti kun sapuska vaan maistuu.

13.18 Odotellaan ja leikitään ja piirretään ja katsellaan lehtiä.

13.34 Leikkaava Korvalääkäri tulee sanomaan terve ja käydään vielä toimenpiteen yksityiskohdat läpi. Pyydän, että korviin laitetaan titaaniputket, kun oon kuullut useammasta lähteestä että muoviset pysyy huonommin. (Vaikka Lääkärin mukaan tilastoissa ei ole eroja erilaisten tuubien pysyvyyksillä.)

13.40 Siirrytään leikkaussaliin. Lutikka kattelee kummissaan kun on niin monen näköisiä vekottimia siellä. Hoitajat ovat tosi mukavia eikä Likkaa pelota yhtään. (Äitiä ehkä vähäsen.)

13.42 Nukutuslääkäri tulee paikalle ja me otetaan Lutican kanssa Oikea Asento. Maski laitetaan Pallukan kasvoille ja hän hengittää tyynen rauhellisesti kitkerän hajuista kaasua. Muuan henkäys ja Pampula on jo unten mailla. "Ihan kuin oppikirjasta", tuumaa Nukutuslääkäri. Asettelemme porukalla Pumpernikkelin leikkauspedille ja mut ohjataan ulos.

13.47 Istun odotushuoneessa ja litkin liian kuumaa teetä. Lähetän Miehelle tilannetiedotuksen ja munttaan suklaakeksiä.

14.07 Oven takaa heräämöstä kuuluu tuttu yskäisy ja singahdan oitis sinne. Melkein törmään ovella Hoitajaan joka on mua tulossa hakemaan. Lutikaattori on Toisen Hoitajan sylissä ja ihan tööt. Otan hänet hellään huomaani ja istuskelemme hetken. Pikku-Mutkula juo vähän mehua ja palaa vähitelleen tähän maailmaan (eli alkaa vaatia sänkyyn kiinnitettyä pahmolelua itselleen).

14.15 Lääkäri tulee juttelemaan. Kaikki on mennyt niinkuin pitääkin. Molemmista korvista löytyi liimaa, vaikka oletus oli että toisessa korvassa sitä ei ole, eli putkitus oli todellakin tarpeen.

14.23 Siirrymme odotushuomeen puolelle. Hoitaja kaivaa lelukopan esiin ja tuo Nappanahalle jäätelöä. Haen kaapista pilttiä ja annan jälkeläiselle suolakeksiä. Istuskellaan ja ihmetellään.

14.35 - 15.32 Istumme ja leikimme, luemme kirjoja. Hoitaja kuikkii välillä että onhan kaikki kunnossa.

15.33 Saamme paperit ja lähtöluvan.Että eipä jäänyt traumoja Lutikaattorille eikä mutsilleen tuosta hommasta. Nahvero ei ole ollut ollenkaan kipeä eikä pahoinvoiva jälkeenpäin, ennemminkin juuri päinvastoin. Toivottavasti korvailmastointi pitää tulehdukset ja ylenpalttisen antibiootin syönnin loitolla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei,

Kiitos tästä selostuksesta.

Meilläkin tuo putkitus yhtenä mahdollisuutena edessäpäin siintelee...
Äitiähän jännittää tässä eniten, eli oli niin hyvä lukea sinun tekstisi.

Oikein hyvää kevättä!
Ihanaiset lapset sinulla :-)

Nokkonen kirjoitti...

Nimetön Kommentaattori - Onpa kiva että putkiselostuksesta oli apua. Jos se teillekin tulee, niin toivottavasti menee yhtä helposti kuin meillä. :o) Mukavaa kevättä sinullekin!