maanantaina, heinäkuuta 12

Reissussa ja reissusta

Tultiin kotiin lomareissulta pari päivää sitten. Retkeen sisältyi helvetin kuuma makuuvaunu, rattaiden rikkoutuminen ja uusien hankkiminen, Korkeasaari, Silja Line, pallomeri, Tukholma, vesibussi, hellettä, hotelliyö, Junibacken, rupuisempi Silja Line, kaunis auringonlasku, iskuyritys, pientä shoppailua ja lopuksi kuolettava junamatka kotiin.

Muuan yksityiskohtaisempi reissutapahtuma:

Oltiin laivan kyydissä, tulossa pois Korkeasaaresta ja Esikoista alkoi laulattaa. Hän sanoitti ja sävelsi "Mikä sinun nimesi on"-biisin ja esitti sen. Lopetettuaan laulun Ipanusta ihmetytti: miksi kukaan ei taputa? Vastasin, etteivät ihmiset ehkä kuulleet hänen esitystään. Ipanoidi otti ja nosti volyymit viisinkertaiseksi ja esitti kappaleensa uudelleen. (Eikä kukaan vieläkään taputtanut, höh.)

Korkeasaaressa.

Paluumatkalla kotosuomeen oli aivan huippuhyvä keli ja lähdin kuvailemaan auringonlaskua. Zuumailin ja tähtäilin kun japanilainen, n. 50-vuotias mies tuli kysymään josko voisin ottaa kuvan hänestä laskevan arskan kanssa. Ystävällisesti sen tein. Äijä kiitteli ja kysäisi, että are you solo? En ihan heti tajunnut mistä on kyse, mutta sitten hokasin että vissiin se yritti iskeä mua! Ou jee...

Laivalla.

Junamatkalla kotiin Ipanoidi leikki itseään jonninverran vanhemman pojan kanssa. Oli poitsun vuoro etsiä piilotettu koiralelu ja Ipanus huuteli kundille että tuu etsimään. Kossi ei ollut kuulevinaankaan kun porisi kahden muun pojan kanssa. Kakru meni lähemmäs ja toisti, että nyt on sun vuoro etsiä. Kaveri tuumasi, että älä nyt tule siihen kun mä puhun poikien kanssa. Meinasi naurattaa tuo klassinen mee nyt siitä akka kauemmas, meillä on miesten jutut kesken -asetelma.

Tukholmissa.

Ei kommentteja: