perjantaina, maaliskuuta 23

6-vuotiaan elämää

Keskusteltiin Ipanuudelin kanssa 6-vuotiaan elämästä. Mietittiin, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia ikä tuo tullessaan.

Pimatsun silmät syttyivät loistamaan kun kerroin, että 6-vuotias voi käydä kävelemässä ja pyöräilemässä itsekseen kodin lähellä, saa mennä lähipuistoon asti. -Mää meen tänään iltalenkille ihan yksin!

Vielä enemmän silmät tuikkivat, kun otin puheeksi viikkorahan. Että jos 6-vuotias vie roskat ja pitää oman huoneen siistinä ja tyhjentää astianpesukonetta ja hakee postin, niin rahaa tulee. (50 senttiä viikossa...) -Se raha menee sitten karkkiin ja leluihin, totesi 6-vuotias.

Keskusteltiin säästämisestä ja jotenkin puhe kääntyi lemmikkieläimiin. Kakru haluaisi kovasti jonkun elukan. Sellaisen, jolla ei ole teräviä kynsiä. (Käärme ei kelpaa kun se kuristaa.) Juteltiin sitten akvaarioista. -Jos meillä olis akvaario, niin mää ottaisin siihen sellaisen littanakalan jonka silmät on samalla puolella päätä ja kolme muikkua.

Pikkusiskoa kyrsii kun vajaa 4-vuotias ei pääse iltalenkille ihan yksin. Kyrsii kovasti! Mutta pikkusen helpotti kun lupasin että mennään yhdessä ja pannaan kumpparit jalkaan ja loikitaan kaikissa rapakoissa.

1 kommentti:

Sannie kirjoitti...

Vai että muikkujakin pitäisi saada :)

Ihania lätäkössä hyppelyhetkiä toivottelen teidän perheelle :)