torstaina, lokakuuta 18

Valokuvatorstai

Pateniemen saha toimi vuosina 1873-1990. Ensin alueella tehtiin laivoja ja viimemmäksi sahatavaraa. Nyt jäljellä on enää saastunut maaperä ja rappeutuneen sataman jämät. Saastetta vai kulttuurihistoriaa?

10 kommenttia:

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

SAASTETTA!

Hilkka kirjoitti...

Sama täällä Joensuussa. Valtavan kalliit puhdistustoimet tulossa.

Anu kirjoitti...

Käytiin juuri eilen kyseisellä paikalla ihmettelemässä. Surullisen näköistä siellä ainakin on, oli sitten kumpaa tahansa.

lepis kirjoitti...

Nuo tolpat ovat todennäköisesti aikoinaa yleisesti laiturien yms. toppina käytettyä lehtikuusta, joten niistä ei saasteita leviä. Saha olikin sitten toinen juttu, tosin ammoisina aikoina (tosi kauan aikaa sitten) ei niissäkään vielä osattu myrkkyjä käyttää. Kysymykseesi vastuksena: kulttuuriperimää
Kaunis kuva.

Inkivääri kirjoitti...

Minun silmiini ei niinkään rumaa ja jos on vanhoja rakenteita ei edes kyllästettyä puuta. Tosin maaperässä voi olla vaikka mitä viime vuosikymmeniltä. Näiden siivoamisellehan ei maksajaa löydy kun yritykset katoavat.

Samaa mietin ydinjätteen suhteen - kuka siitä sitten aikanaan huolen pitää, kun yritykset tulevat ja menevät? Voitot veivät yritykset ja niiden pääomanomistjat - sotkut siivotaan yhteisen edun nimissä verorahoilla...

hpy kirjoitti...

Lepiksen kanssa suht' koht' samaa mielta.

Anu kirjoitti...

Hyvät suunnitelmat on. Vielä kun jotain tapahtuis...

28.4.2004 kerrottiin seuraavaa:

”Pateniemen saha-alueen kunnostus” -hankkeen tarkoituksena on kunnostaa vanha saha-alue asuin- tai virkistyskäyttöön soveltuvaksi siten, ettei siitä aiheudu ympäristö- eikä terveysriskiä. Kunnostustoimina alueella tulee tehdä pilaantuneen maan massanvaihto sekä maiden asianmukainen sijoittaminen tai käsittely, rantaalueiden siistimistöitä ja teollisuuskaatopaikan asianmukainen sulkeminen tai sen poistaminen.

Lähde: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4756396128727470844&postID=9032934930101379769

Anu kirjoitti...

Lähde meni hieman vääri...
Tässä oikea:

http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=17614&lan=FI

Heli / Kuvablogisti kirjoitti...

Sekä että? Saastetta mutta kuitenkin vähän enemmän sitä kulttuuriperimää.

Olli kirjoitti...

Noita saha-alueita täällä Suomen maassa riittää.. joka pitäjästä löytyy. Ja niiden maaperästä kyllästysaineita, joista terva lienee vähiten vaarallista..