perjantaina, joulukuuta 7

Pari metriä Pariisista

Meidän Perhe juhlisti Maamme 90-vuotista itsenäisyyttä tekemällä Riemuretken Svea-mamman luo Tavarataivaaseen. Siis kerrassaan Ulkomaasssa käytiin. Ostettiin yhtä jos toista tarpeellista ja vielä muuan tarpeetonkin tavara. Lapsi sai lehtikatoksen ja kaksi tuolia, Iskä teepannun ja kattilan. Meikä sai kaksimetrisen eiffelitornin kuvan olohuoneen seinälle.

Kun ihmisellä on kaksimetrinen eiffelitornin kuva olohuoneen seinällä, hän alkaa tarkastella muuta ympäristöään kriittisin silmin. Hän huomaa Asioita, niinkuin sen ettei olohuoneen matto passaa ollenkaan yhteen kaksimetrisen eiffelitornin kuvan kanssa. Ihminen tajuaa, että pitää mennä Mattokauppaan. (Sitäpaitsi, Mattokauppaan on mentävä kaksi kertaa suuremmalla syyllä, koska eteisen Uusi Matto ei passaa yhtään yhteen eteisen vanhan maton kanssa.)

Mattokaupassa käynti saa aikaiseksi pohdintoja verhojen suhteen. Sohvatyynytkin arveluttavat. Ja torkkupeitto. Ja lampunvarjostin. Kohta tuo kaksimetrinen eiffelitornin kuva on saanut aikaiseksi sen, että koko olohuoneen sisustus on vähintäänkin arveluttava. Tästä syytän Ingvaria! Kirottu Tavarataivas!

1 kommentti:

Sannie kirjoitti...

Voihan eiffeltorni sentään!