maanantaina, tammikuuta 14

Tapahtumia

Miehen kamun synttäreillä käytiin. Lapsi käyttäytyi moitteettomasti. Vanhempiensa kannalta synttärit oli leppoisa tilaisuus, sillä Kakru ihastui Kaverin teini-ikäiseen tyttöön. Tämähän tarkoitti, että Pampula oli vähän väliä kiskomassa Teiniä kädestä ja komentamassa memmii, memmii - ja Teini kipitti. Yhdessä he sitten piirtelivät ja kokeilivat koruja ja leikkivät pehmoleluilla, ja vanhempansa saivat seurustella juhlaväen kanssa.

Saman Päivän Iltana napotettiin Miehen kanssa olohuoneessa, kun Lapsi marssi paikalle kärpäslätkä ja lego kädessään. Ipanus huiski lätkällä ilmaa ja lauloi samalla käsittämätöntä uuuuuaaaaaooooo- tyyppistä tee-se-itse-laulua. Joka kolmannella tahdilla hän nosti legon ilmaan. Laulaessaan hän kiersi rinkiä lattialla olevien lelujen ympäri. Ilme oli hyvin juhlallinen ja silmissään oli hieman lasittunut katse, ikäänkuin menossa olisi ollut jokin ikiaikainen riitti. Meitä Miehen kanssa nauratti ihan hirveästi, mutta Ipanoidi vähät välitti yleisöstä. Kierrettyään ringin noin kuusi kertaa, seremonia oli ohi ja Ylipappi poistui paikalta.

Laatuaikaa Perheen kera vietimme myöskin. Käytiin pulkkamäessä ja paistettiin makkaraa nuotiolla. Oli kivaa, vaikka Ipanaa hieman hirvittikin Iso Mäki. Ei kuulunut naurua kun hän isänsä kanssa kumpareelta laski, mutta makkara maistui sitäkin paremmalta. (Ja hirvittää myöntää, mutta pistän tämän sen piikkiin että raskaana ollessa tulee ihmeellisiä mielitekoja: olisi kauheasti tehnyt mieli ottaa haukku itsekin. Onneksi en kuitenkaan langennut, ei tartte potea makkarakrapulaa jälkeenpäin.)

Ipanalle on tullut muutamia uusia sanoja. Kaikista hauskin hänen mielestään on "vyö". Suu menee vaikka miten päin kun sitä asetetaan lausuma-asentoon. Toinen käyttökelpoinen on "pois" (foneettisesti kirjoitettuna tois). Maisan höhelönä hekotteleva kaveri Keke kuuluu myös repertuaariin muodossa Tete.

1 kommentti:

Sannie kirjoitti...

Pulkkamäkeen haluaisi tämäkin! Ja makkarakin kelpaisi. Näin ollen taidan olla kade :)