lauantaina, huhtikuuta 26

Kevättä pinnoissa


Arska mollottaa, mahtavaa! Eilen join kevään ensimmäisen sidukan kotipihalla, auringossa nautiskellen. Ah. Tänään kirmattiin Ipanuksen kanssa kartanolle ennenkuulumattoman aikaisin ja tehtiin puutarhahommia. Haravointia, mopolla ajoa, rapsutusta, lumen kaivamista, kuopsutusta, pensaiden kynimistä ynnä muuta asiaan kuuluvaa. Kevät on mun suosikkivuodenaikani, ehdottomasti.

Pihalle pitäisi rakentaa aita. Ja patio kalusteineen olisi syytä öljytä. Kaasugrillikin olisi kiva. Ja aurinkovarjon jalka. Ja hiekkalaatikko. Ja leikkimökki. Ja uudet kukkaistutukset. Nyt perennapenkeissä (edellisen asukkaan jäljiltä) kasvaa aurinkonauhusta ja kurttulehteä ja ne on ällöjä lajikkeita mun mielestäni. Varsinkin kun ne on istutettu siten että joka toinen rehu on toista.

Miehellä on ensi viikko vapaata ja sikäli kun Kuopus ei vielä ilmaannu maailmaan, tiedossa on remonttia: olkkarin ja portaikon seinät uusiksi, mahdollisesti keittiön maalausta ja eteisen fiksausta. Olohuone uudistui eilen sen verran, että kannettiin Naapurista löhönojatuoli vm -75 paraatipaikalle. Lapsi sai oman piirustuspulpetin samaiselta Naapurilta. Kierrätys on loistava homma!

Ei kommentteja: