tiistaina, toukokuuta 20

Havaintoja menneiltä päiviltä

Sattuneesta syystä vietin likipitäen koko viime viikon tutustuen kunnaliseen sairaanhoitosysteemiin. Pari havaintoa siltä ajalta:


Tuli Uusi Huonetoveri. Tuli yö. Tuli ikävä Miestä. Onneksi Uusi Huonetoveri kuorsaa samalla nuotilla kuin Petikaveri kotona. Ikävä helpottaa vähän. Puolen tunnin kuluttua ikävä helpottaa niin paljon, että olisi tehnyt mieli käydä törkkäämässä Uutta Huonetoveria nyrkillä. Ihan kuin Petikaveria kotona.

--

Tuli toinenkin uusi huonekaveri. Teiniäiti. Raukka, on ihan kauhean kipeä ja ihan pihalla. Teini-isä ja Anoppi (täysi-ikäinen) tulivat häntä tervehtimään. Teini-isä ei paljon porissut. Oli ihan pihalla hänkin, niittivyökin näytti eksyneen väärään paikkaan.

Nuorenparin Vauvalle tuli nälkä. Teiniäiti on imettänyt vasta kerran aikaisemmin. Hoitaja saapuu avustamaan neuvotonta äitiä, mutta suurimmaksi ääneksi nousee Anoppi, neljän lapsen kaiken kokenut äiti. Ota rinnasta kiinni! Eikö se vauva ota sitä? Auta nyt vähän! Mulla kyllä heti lähti maito nousemaan vaan eihän se kaikilla heti... No nyt se ottaa sen! Nosta sitä tissiä! Mulla oli kyllä maitoa, sitä kyllä piisasi... No eikö se nyt ala?

Ilmassa leijuu hiljaista tuskaa, eikä se johdu pelkästään Teiniäidin kipeästä piparista.

Ei kommentteja: