sunnuntaina, kesäkuuta 22

Jussina

Juhannus oli perinteistä poikkeava. Siksi Mies-riepu on kärsinyt helvetin tuskia mielessään kun ei oltu mökillä ja hänen 35 vuoden Juhannuksena Ollaan Vain Ja Ainoastaan Mökillä -perinteensä katkesi. Kotinurkissa siis on tollisteltu.

Kyllähän me käytiin mökillä. Roudattiin sinne sapuskaa neljäksi päiväksi, koko perheen vaatteet kaikille keleille, akkuporakoneet tuplarattaat, Esikoisen mopo, itkuhälyttimet, vaipat, Esikoisen nukenrattaat, työkalupakit, ynnä muuta ynnä muuta ynnä muuta. Purettiin em. tarvikkeet ja melkein asetuttiin taloksi. Mies kaivoi ruohonleikkurin esille ja tehtiin selvää ylikasvaneesta nurmikentästä. Sieltä pölähti sellainen itikkaparvi ilmoille, että aurinko pimeni ja korvissa soi vain iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Se riitti. Pakattiin sapuskat neljäksi päiväksi, koko perheen vaatteet kaikille keleille, akkuporakoneet tuplarattaat, Esikoisen mopo, itkuhälyttimet, vaipat, Esikoisen nukenrattaat, työkalupakit, ynnä muut ynnä muut ynnä muut autoon ja ajattiin takaisin kotiin. Matka meni Syvän Hiljaisuuden vallassa, koska Miestä vitutti niin ettei veri kiertänyt.

Oli silti ihan jees jussi. Saunottiin ja grillattiin, tanssittiin valssia ja kuunneltiin rokkia. Sukuloitiin ja Perheen Pää kotiutui juhannusjuhlista aamu-kuudelta. Että melko perinteistä meininkiä voi kaupungissakin harrastaa, kaikista epäilyistä huolimatta.

Ei kommentteja: