tiistaina, helmikuuta 3

Pinsessan elämää

Ipanuksen synttäreihin on reilu kuukausi aikaa. Eilen kysäsin, millaisen kakun Neito haluaisi, nallen vaiko jonkun muun mallisen kenties. Hetken pohdittuaan Pinsessa totesi että nalle kakku passaa. Ylleen hän meinaa laittaa pinsessahameen ja punasen mansikkamekon ja päähän pittää laittaa kuunu. Selvä se.

Prinsessahommat on todellakin Kuuminta Hottia. Nimekseen Ipana ilmoittaa Pinsessa Ammelise (tai vain Pinsessa), päällä pitää olla joko pinsessahame tai iso mekko (= laajahelmainen valkoinen satiinimekko). Sitten Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa tanssii sulokkaasti ja laulaa ihania kauniita lauluja.

Pinsessana olemisen ohessa Ipana rakentaa oman pesän sohvatyynyistä ja viltistä. Jossain vaiheessa pesä muuttuukin uuniksi, missä paistuu aikamoiset määrät taikinaa. Myös lääkärileikki on pop, varsinkin kun äiti tai iskä on potilaana. Tohtori Ammeliesellä on mittanauha, jonka hän survoo potilaan korvaan. Sitten potilaan täytyy valittaa surkeasti, jolloin Tohtori halaa ja lohduttaa, ja tsadam: korva on parantunut!

Siniveristä Esikoistamme on yritetty kannustaa omatoimisuuteen ulkokamppeiden riisumisen suhteen, mutta aika laihoin tuloksin. (Kannustusta, kiristystä ja lahjontaa on käytetty.) Heti kun hän tulee sisälle, nyykähtää pää ala-asentoon: minä en ossaa ottaa vaatteita pois. Parhaimmillaan Ipana on maannut haalarissaan eteisen lattialla reilu puoli tuntia ja surkeasti ulissut voi voi minua laukkaa tule äiti auttamaan.

Välillä naurattaa ja välillä ärsyttää suunnattomasti, mutta eiköhän tämä tästä. Käyttöön on otettu reippaustaulukko ja onpa siihen muuan tarrakin jo liimattu. Vaatteiden riisumisen lisäksi Pinsessa saa tarran kun syö itse lautasen tyhjäksi.

3 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

sinä se osaat kirjoittaa taitavasti! voin kuvitella prinsessa eteisen lattialle valittamaan kurjasta kohtalostaan :)

Sannie kirjoitti...

Hihi :)

Nokkonen kirjoitti...

Piparminttu ja Sannie, mukava kun jätitte jäljet! :o)