perjantaina, heinäkuuta 3

Lomaretkikunta seikkailee Tanskassa

Lomamatkailua harrastettiin. Näin se meni:


25.6. Autolla Jyväskylän kautta Hesaan. Yhden yön stopover Jkl:ssä.


26.6. Helsingissä. Vähän vain meinasi mennä Miehen hermo kun ajettiin vahingossa ihan keskelle keskustaa matkalla hotelliin ja liikenne oli jumissa jonkun valtiovierailun takia. Hotelli oli tosi hyvä, huone likipitäen luxus kun siellä oli jääkaappi, vedenkeitin ja mikroaaltouuni. Ou jee! Olipa helppo kokkailla iltapuurot.


27.6. Kuuhattiin kaupungilla ja käytiin tutkimassa mereneläviä akvaariolandiassa. Lutikka oli hyvin kiinnostunut kaloista, sormi sojotti koko ajan johonkin ja kommentti kaikkeen oli tä?


28.6. Autolla kentälle ja lentsikalla Kööpenhaminaan. Köpiksen kentällä odotti yllätys: tuplaratakset oli hajotettu kuormauksessa. Argh! Lievä shokki ja vitutus - miten karavaani saadaan liikkeelle??? Onneksi tulopalvelun Erittäin Ystävällinen Mies antoi käyttöön kahdet matkarattaat ilman maksua tai palautusvaatimuksia, jotenka liikkeelle päästiin sittenkin! Löydettiin hotelliin, jätettiin kamat ja luuhattiin kaupungilla.


29.6. Käppäiltiin Christianiassa ja iltapäivällä mentiin Tivoliin. Ipanus ja Mies ratsasti rannekkeillaan jokaisessa härpättimessä mihin kakru vain pääsi. Tästä Armaiselain jostain syystä kieltäytyi vaikka miten yritin yllyttää.


30.6. Aamupalan jälkeen loikattiin linjuriautoon ja ajettiin eläintarhaan. Lounastettiin leijonan pissan hajussa ja katsottiin kuinka erinäiset nisäkkäät kakkaa. Mölyapinat mölisi ja pingviinit uiskenteli, turistien nahka kärysi paahtavassa helteessä.


1.7. Lennettiin Helsinki-Vantaalle. Lento lähti 50 minsaa myöhässä kun ruumasta nousi savua. Ilmeni että joku oli kääntänyt eläintenjalostustuotteita sisältävän purkin väärinpäin ja sieltä pääsi luirahtamaan nestemäistä hiilihappoa ruuman lattialle. Savuaahan se.


Kotimatka meni niin hyvin (eli lapset ei itkeneet, kitisseet, vinkuneet tai tapelleet) että ajettiin koko 600 kilsaa yhdellä pysähdyksellä. Olipa ihanaa tulla kotiin!Reissun saldo:
  • kaksi palanutta olkapäätä ja yksi niska
  • litratolkulla vuodatettua hikeä (koko retken keskilämpötila n. +28 astetta)
  • nähty ja todettu että kaikilla tanskalaisilla on ainakin yksi tatuointi eikä miehet vissiin kaljuunnu luonnollisista syistä ollenkaan
  • Ipanus ja Lutikka nauttivat toistensa seurasta eteenkin iltavillin aikaan, voi sitä kikatuksen määrää!
  • nähty kaloja, lintuja ja nisäkkäitä aidan/lasin takaa seuraavan kahden vuoden tarpeiksi
  • istuttu autossa 1200 km ja risat
  • syöty voisarvia seuraavan kolmen vuoden tarpeiksi (kannattaa kokeilla komboa voisarvi-brie-tuore ananas)
  • todettu että Kööpenhaminan lentokentän terminaali nro 2 on silkka ihmis- ja pakaasihelvetti
Mukavaa oli, muutamista vastoinkäymisistä huolimatta. Olen hirmuisen ylpeä tytöistäni kun jaksoivat istua autossa ja rattaissa tuntikausia valittamatta. Miehestäkin olen ylpeä, kun jaksoi hillitä hermonsa vaikkei kaikki mennyt ihan suunnitellusti. Ja itsestäni olen ylpeä, etten ostanut yhden yhtä vaatetta (Köpiksestä) vaikka on alennusmyyntiaika!

2 kommenttia:

knarpette kirjoitti...

Mutta entäs Legoland? Olin ihan varma, että te suuntaatte Tanskassa juuri sinne...

Nokkonen kirjoitti...

Knarpette, leegolandia jäi välistä kun sinne olisi pitänyt mennä junalla ja matkaa olis ollut liikaa yhden päivän reissulle. Ens kerralla sitten.