keskiviikkona, syyskuuta 2

Vaatevalintoja

Nyt muutamina (eli kaikkina) aamuina ennen hoitopaikkaan lähtöä meillä on ollut ankaria tahtojen taisteluja vaatteista Ipanuksen kanssa. Äiti mää haluan jonkun mekon, ilmoittaa Kakru. Äiti mää haluan pelkän mekon! Eiiii en halua puseloa alle! Äitiiiiiii!!!!! En ossaa pukia äitiiiiiii auta!

Ja tietystikään mikä tahansa mekko ei käy. Äiti mää haluan kukkaismekon. Äiti mää haluan valkkumekon. Äiti mää haluan sen hinanan mekon! Äiti mää en halua laittaa sitä!!! (Kun äiti ehdottaa esim. olio-, eläin- tai raitamekkoa.)

Ipanuksen hyväksymiä värejä ovat vaaleanpunainen, valkoinen ja violetti. Satunnaisesti myös turkoosi käy. Tärkeää on kuitenkin että vaatteet sointuu keskenään. (Äiti tämä on hinan saman välinen!)

Kun sisävaatteet on saatu ylle (useinmiten Ipanuksen Hirveän Huudon ja Äidin Uhkausten säestämänä eli lähdet sitten ilman puseroa hoitoon jos se ei passaa mikä on annettu jne jne jne), siirrymme ulkopukineiden pariin. Niissä eniten keskustelua aiheuttaa päähineen valinta: Älä laita sitä hellehattua, siellä on kylmä ilma. Laita tämä pipo. EN LAITA! Minä laitan hatun! Et laita. Laita joku pipo. EN LAITA! Minä laitan huivin! Et laita. Laita pipo. EN LAITA! Mää haluan laittaa tämän (kädessä on hello kitty- lippalakki / kukkalippalakki / muotoon ommeltu huivin lirpake / norsulierihattu / talvipipo). Älä laita sitä. Sulle tulee kylmä / kuuma. Laita nyt tämä pipo. Kato nyt kun se sointuu ihanasti sun haalariin ja kinttaisiin.

Erävoitto äidille. (Ipanus johtaa ottelua 9-1.)

Sitten kun vielä käydään läpi käsineet (harmaat vai vaaleanpunaiset kinttaat, siniset vai vaaleanpunaiset lapaset, vihreät, violetit vai vaaleanpunaiset hanskat), kengät (uudet lenkkarit, rönttälenkkarit, vaaleanpunaiset kumpparit vaiko punaiset kumpparit) ja tunteita herättävä haalari vaiko takki ja housut -keskustelu, niin ollaan jo melko selvillä vesillä.

Onneksi Lutikka on iloinen kun joku pukee jotkut vaatteet päälle.

Ei kommentteja: