torstaina, syyskuuta 2

Tulkille on tarvetta

Lutikaattorin sanavarasto kasvaa huimaa vauhtia. Ja mitä enemmän hän juttelee, sitä vähemmän äitinsä tajuaa. Onneksi on kuitenkin simultaanitulkki omasta takaa, Isosisko siis.

Eilen Luticca tuumasi että piipaa. Äiti oli ihan öönä. Mikä piipaa??? Se sano että kilpailuun tulkkasi Ipanus. Niinpä niin, kilpailuunhan me oltiin menossa, Firman Lastenkisoihin nääs. (Juoksua, pituushyppyä ja pallonheittoa, palkkioksi makkaraa ja mitalit.)

Eräänä toisena iltana Lutikainen sanoi että haahaalailai. Hmm, mietti Äiti ja miettipä toisenkin kerran että hmm hmm kun haahaalailai!!! vaati Luticca. Se sanoo että hammasharja, tulkitsi Isosisko. Aivan niin, selvä se, sanoi äiti ja ojensi Helmihampaalle pesuvälineen.

Iltapalaksi Pallovarvas nauttii mielellään puloa, mutta auta armias jos nenän eteen asetetaan puurolautanen! Huuto on hurjaa ja desibelit säröyttää okulaarit, sillä tilauksessa sanottiin selkeästi että MUROJA kiitos!

Onneksi Juniorin kaikki sanat eivät vaadi tulkkausta tai jätä tulkinnanvaraa. Mammansa tietää täsmälleen mistä on kyse kun Lutikaattori tuumaa että äiti inana.

Ei kommentteja: