torstaina, maaliskuuta 3

Tervetuloa kuudes ikävuosi

Esikoinen, kuutta päivää vaille 5 vuotta, kävi tänään Neuvolan Tätin (NT) juttusilla. Aika oli varattuna klo 15, mutta äitinsä johdatti hänet odotushuoneeseen ja klo 7:50. Siinä sitten eväsleipää söi tuo liki viisivuotias ja äitinsä luki kaksplussaa kun NT kysyi että oliko meillä tapaaminen. Huonomuistiselle äitille selvisi asiain oikea laita, mutta onneksi NT:llä oli aikaa vastaanottaa Ipanus saman tien. Mutsi jäi lukemaan kodinkuvalehteä ja Ipanus hyppeli NT:n huoneeseen.

Huoneesta ei paljon ääniä kuulunut, mutta tarkkakorvainen/huonomuistinen lehdenlukija erotti sen verran että palikoista rakenneltiin ja näköä tarkastettiin. Mitä ilmeisimmin tapahtui myös punnitusta ja pään mittaamista, sillä lukemat olivat 19,2 kg / 114 cm / 51,8 cm.

Näöstä NT sanoi, että koska pariin edellisvuoteen nähden ei nähtävää edistystä ole tapahtunut, hän näkee parhaaksi pistää lähetteen silmälääkärille. Mikäpä siinä sitten, kutsua odotellaan.

Loppuarviona NT sanoi, että Ipanus on reipas ja kiva tyttö ja taidot on semmoiset kuin tässä iässä pitää ollakin. (Eipä silti että sitä olisi kukaan missään vaiheessa kyseenalaistanutkaan.)

Tervetuloa kuudes ikävuosi!

Ei kommentteja: